Reklam Alanı

Tekerleğin İcadı: Ne Zaman Kim Tarafından Bulundu?

Tekerleğin icadı ile insanlık tarihinde büyük bir gelişme yaşanmıştır. Çalışma prensibi çok basit olan bu alet sayesinde günümüzdeki birçok eşya da icat edilmiştir. Sizler için hazırladığımız bu makale ile tekerleğin icadı hakkında kısaca bilgi edinebilirsiniz.
Tekerleğin İcadı: Ne Zaman Kim Tarafından Bulundu?

Tekerleğin İcadı

Tekerleğin icat edilmesi General Frugier'in ortaya koyduğu varsayıma göre Yontma Taş Devri'nde yaşayan insanlar kesilen bir ağaç kütüğünün yuvarlanarak daha kolay bir biçimde hareket ettiğini görmüşlerdir. Bu nedenle taşımaları gereken yükleri ağaç parçalarının üstüne koyup yuvarlamışlardır.

İngiltereli Tarih Araştırmacısı George Grant MacCurdy'e göre de tomar isimli kağıt veya deriden yapılan silindir alet tekerleğin atasıdır. Bölgede yapılan kazılar aracılığıyla da Sümerler'in kullandığı araba ve kızaklar bulunmuştur.

Tekerleğin icadı dönemin büyük uygarlıklarından olan Mısır ve Asur medeniyetleri için bir dönüm noktası olmuştur. Ayrıca günümüzde kullandığımız aletlerin birçoğunda tekerlekler kullanılmaktadır.

Tarihte birçok icat yapan Sümerler, tekerleği kim buldu, tekerleği kim icat etti sorularına da cevap vermektedir. Onlarca icadın yanı sıra tekerleği de Sümerler M.Ö. 3700 yılında icat etmiştir.

Hiç yorum yok