Reklam Alanı

Mısır Piramitleri ve Kısaca Özellikleri

Mısır Piramitleri ve Kısaca Özellikleri, İçinde ne var hakkında bilgi.

Mısır Piramitleri Özellikleri

Mısır piramitleri dünyanın yedi harikasından biri olan ve yapısı itibariyle kendisine çokça turist çeken bir yapıdır. Mısır piramitlerinin tam olarak sayısı bilinmese de günümüze kadar 138'e yakın yapıldığı söylenmektedir.

Mısır piramitleri Eski ve Orta Krallık zamanında yaşayan firavun ve eşlerinin mezarı olarak inşa edilmiştir. Bu inşa süresinde yaklaşık 100.000 kişi işçi olarak çalışmıştır. İnşa şeklinden dolayı hala sırları çözülemeyen bu yapılar günümüzde hala gizemini korumaktadır. Aynı zamanda ilk inşa edilmeye başlayan piramit M.Ö. 27. yüzyılda inşa edilmiş olan Djoser piramidi olarak bilinmektedir.

Mısır piramitleri ülkenin birçok bölgesinde ayrı olarak bulunmaktadır. Piramitlerden en büyüklerinin bulunduğu bölgeye Gize bölgesi denilmektedir ve bu bölgede bulunan piramitler için aynı zamanda Gize piramitleri ismi kullanılır. Gize piramitlerinden en büyük olan Keops piramidi aynı zamanda en büyük piramit olma özelliğini de taşımaktadır.

Mısır piramitleri arasındaki en büyük piramit olan Keops piramidi her biri yaklaşık 2.5 ton olan 2.300.000 taştan oluşmaktadır. Ayrıca Keops piramidi yaklaşık 50.524 metrekare yer kaplamaktadır. Yapıldığı zamanın imkanlarıyla bu yapının inşa edilmesi pek de mümkün olarak gözükmemektedir. Bu nedenle hala sırları çözülemeyen bir yapıdır.

Piramitler yılın farklı zamanlarında birçok doğa olaylarına maruz kaldığı için üst kısımlarında aşınmalar oluşmuştur. Buna karşı herhangi bir önlem alınamadığı için her geçen gün sıcaklık ve yağışlardan dolayı aşınmalar devam etmektedir. Aynı zamanda dışarıdaki havanın sıcaklığı ne kadar fazla olsa da piramitlerin içindeki sıcaklık genelde sabit olmaktadır ve bu sıcaklık yaklaşık 20°C'dir.

Hiç yorum yok