Reklam Alanı

Buharlı temizlik nasıl yapılır?

Buharlı temizlik nasıl yapılır? Buhar makinesi nasıl kullanılır?
Buharlı temizlik, hiç bir kimyasal deterjan kullanmaya gerek kalmadan, sadece buhar gücünden yararlanarak yapılan temizliktir. Sağlıklı ve uzun süreli temizlik sağlamasının yanında maddi açıdan da son derece tasarruf sağlayan buharlı temizlik, evin farklı alanlarında etkili şekilde kullanılabilir.

Buhar ile temizlik evlerde en çok sert yüzeylerde kullanılır. Ahşap, pvc, metal, seramik gibi yüzeylerin temizlenmesinde kullanılan buharlı temizlik için sadece su ile çalışan özel buhar makineleri kullanılabilir. Bu makineler elektrikli el süpürgeleri kullanılabilen ancak farklı özelliklere sahip olan ürünlerdir. Makine içinde sudan başka hiç bir temizleyici konulmasına gerek yoktur. Ancak güzel koku vermesi ve parlaklık sağlaması için yüzeyin cinsine uygun yüzey temizleyici ya da koku verici özellikli maddelerden ilave edilebilir. Bu malzemelerin seçiminden önce mutlaka makinenin kullanma talimatları ve kılavuzunda belirtilen özelliklerin okunması gerekir.

Buhar makinesi nasıl kullanılır?

Farklı özellik ve kaliteye sahip olan çok sayıda buhar makinesi piyasada mevcuttur. Bu makineler görünüşte farklı olsalar da kullanım açısından aynı prensip ile çalışırlar.

Buhar makinesini çalıştırmadan önce, kapalı vaziyette iken su haznesine belirtilen miktarda çeşme suyu konulur.

Makinenin özelliğine göre 1-2 dakika içinde suyun ısınma süresi vardır.

Bazı makinelerde otomatik olan buhar ayarı, bazılarında ise kademeli olarak yükseltilebilir.

Leke var ise lekenin türüne göre buhar kademesi ayarlanır ve direkt lekenin üzerine tutulur.

Belli bir süre lekenin üzerine uygulanan buhar gücü sayesinde yumuşayan leke temiz mikrofiber bir bez ile silinir.

Bu temizlik aşaması için farklı özelliklere sahip olan başlıklar ya da fırçalar da kullanılabilir.

Hiç yorum yok