Reklam Alanı

Battaniye nasıl yıkanır?

Elde battaniye nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde battaniye nasıl yıkanır?
Kış günlerinin sıcak dostu battaniyeler, düzenli temizlik yapılması gereken ürünlerdir. Kalitesi, kumaşı, kalınlığı, desen ve renklerine göre değişiklik gösteren bu ürünler, verdikleri ısıya göre kışlık ve mevsimlik olarak ikiye ayrılabilir. Mevsimlik battaniyeler kısa süreli kullanıldıkları için kullanım sonrası yerlerine kaldırılmadan önce yıkanmaları yeterlidir. Kışlık battaniyeler ise daha uzun süre kullanıldığı için bir mevsimde en az 2-3 kere yıkanmalıdır. Siz de battaniyelerinizi yıkamak istiyor ve “Battaniyeler nasıl yıkanır?” sorusunun cevabını merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Battaniyelerin yıkanması iki şekilde yapılabilir. Hangi yıkama türünün seçilmesi gerektiğine karar verirken mevsim şartları, battaniyenin türü ve yıkanma talimatlarına dikkat etmek gerekir. Biz bugün her iki battaniye yıkama yöntemi için de dikkat edilmesi gerekenleri anlatacağız.

Elde battaniye nasıl yıkanır?

Battaniye temizliği en kolay çamaşır makinesi ile yapılır ancak bazı kışlık battaniyeler, çok büyük ve kalın oldukları içi makine içine sığamaz. Bu durumda en iyi yöntem battaniyenin elde yıkanmasıdır. Battaniyenin elde yıkamasında banyo küveti ya da onun görevini görecek büyük bir leğen kullanılabilir. Bu yöntem için kullanılacak küvet ya da leğen içine yaklaşık 30-40 derece sıcaklıkta su doldurulur. Suyun içine temizlik sağlayacak deterjan konulur biraz köpürtülür. Battaniyelerin daha hijyenik olması için su içine az miktar amonyak da konulabilir. Deterjanlı suyun içine yıkanmak istenen battaniye güzel bir şekilde konulur ve bastırılır. 1-2 saat deterjanlı suyun içinde bırakılan battaniye sonrasında çitilenerek temizlenir. Bu aşamada ellerin yetersiz olduğunu düşünenler ayaklarını da kullanabilir. Temizlendiğinden emin olunan battaniye, deterjanlı sudan çıkarılıp durulama suyuna konulur. Deterjanın tamamen battaniye üzerinden çıktığından emin olunduğunda asılmadan serilir ve kuruması sağlanır.

Çamaşır makinesinde battaniye nasıl yıkanır?

Mevsimlik, ince battaniyeler, kışlık ve kalın battaniyelere göre daha kolay yıkanabilir. Bu tür ürünler için çamaşır makinesi kullanılabilir. Çamaşır makinesi ile battaniye yıkama yönteminde suyun sıcaklığı mutlaka 30 derece ve civarında olmalıdır. Eğer battaniye yün, polar, keçe, peluş kumaş türüne sahipse makinenin yünlü programında yıkanmalıdır. Özellikle yünlü battaniyeler makineye atılmadan önce bir fırça yardımı ile fırçalanmalı ve yünlerinin arası açılmalıdır. Battaniyelerin daha yumuşak olması ve güzel kokması için yumuşatıcı kullanılabilir. Battaniyelerde deterjan kalmaması için iki kere durulama yapılmalı ve asmadan çamaşırlık üzerine serilerek kurutulmalı.

Battaniye yıkama yöntemleri arasından ürününüze en uygun olanını seçip siz de etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok