Reklam Alanı

Ahşap parkeler nasıl silinir?

Ahşap parkeler nasıl silinir? Bunun için bir bez ya da küçük bir pamuk üzerine zeytin yağı dökülüp tüm parke silinebilir.
Günümüzde çoğu evde zemin olarak parke kaplaması yapılıyor. Farklı renk ve özelliklerde olan bu zemin kaplamaları, çoğu evde halı kullanımının da ortadan kalkmasına neden olmuş durumda. Özellikle zeminden ısıtma sistemi olan evlerde halı kullanımı son derece kısıtlı ya da hiç yoktur. Bu tür evlerin temizliği sırasında ahşap parke temizliği de önemli yer tutar.

Ahşap parke temizliği, rutin aralıklar ile yapıldığında etkili sonuç elde edilebilir. Bu alanların temizliğinden önce parke üzerinde toz ya da yabancı bir madde kalmaması için kuru bir bez ile zemin silinir. Eğer elektrik süpürgesinde zemini çizmeyecek özellikte bir başlık yer alıyorsa, bununla da kir ve tozlar çekilebilir.

Zeminden tozların uzaklaştırılmasının ardından marketlerde ahşap parke temizliği için özel olarak satılan deterjanlardan yardım alınarak yüzeyin temizliği sağlanabilir. Bunun için deterjan üzerindeki talimatlara uygun şekilde bir kap içindeki suda hazırlanır. Zemine zarar vermeyecek yumuşaklıkta bir bez bu suyun içine daldırılır ve suyu güzelce sıkılır. Sonrasında tüm zemin bu bez ile ara ara suyun içine batırılıp temizlenerek silinir. Silme işlemi sonunda parkelerin hiç bir yerinde ıslaklık kalmamasına dikkat edilmelidir.

Ahşap zemin temizliği sırasında kimyasal madde kullanmak istemeyenler, bu işlem için doğal malzemelerden yararlanabilirler. 1 kova ılık suyun içine bir miktar sıvı arap sabunu ve yarım çay bardağı beyaz sirke konularak elde edilen karışım da parkelerin hijyenik temizliğini sağlayacaktır. Bu su da aynı şekilde bir bez ile parkelere uygulanabilir.

Parke temizliğinde kullanılacak bezin mikrofiber özellikte olması, daha etkili bir temizlik için önemlidir. Bu bezler yüzeylerinde toz barındırmadığı için silme işleminin sonrasında hiç bir şekilde parke üzerinde leke ve toz bırakmaz. Parkelerin eski parlaklığını kazanması için ise doğal zeytin yağından yararlanılabilir.

Bunun için bir bez ya da küçük bir pamuk üzerine zeytin yağı dökülüp tüm parke silinebilir.

Hiç yorum yok