Reklam Alanı

Mutlu olmak için bu 5 cümleyi söyleyin

Mutlu olmak için bu 5 cümleyi söyleyin, İşte mutlu olmak için yapmanız gerekenler.
Hayatınızın çoğu zamanında aslında kafanızdan geçen gerçekleri söyleyemediğinizin farkında mısınız?

Mutlu olmak için bazen hep karşı taraftan güzel şeyler söylemesini bekleriz. Bize iltifat etmesini bize destek verici motivasyon edici konuşmalar yapmasını bekleriz çoğu zaman…

Ve hep etrafımızdaki en yakınlarımızı suçlarız bizi mutlu edemedikleri için. Aslında mutlu olmak için bizim de içimizden geçenleri kimseden bir şey beklemeden söylememiz gerekli olduğunu biliyor musunuz?
Mutlu olmak, kendinizi iyi hissetmek sandığınız kadar zor değil. Sadece biraz daha samimiyet ve biraz daha cesaret gerekiyor.

Bazı zamanlarda da sırf karşımızdakini kırmamak adına kendimizi mutsuz ederiz. Asıl söylemek istediklerimizi söylemez ve sırf o kırılmasın veya yanlış anlamasın diye kendimizden fazlasıyla fedakarlık ederiz. Tabii ki bu da bizi mutsuzluğa götürür.

İşte tüm bu nedenlerden dolayı mutlu olmak için sizin de artık gerçek düşüncelerinizi söylemeniz gerektiğini kabul etmelisiniz. Bu yüzden kendinizi ezdirmeden veya düşüncelerinizi ertelemeden mutlu olmak için harekete geçme vakti.

İşte mutlu olmak için yapmanız gerekenler

• Kendinize ait olan başarıları dile getirmekten kaçınmayın. Mütevazi olmakla içe dönük olmayı karıştırmayın. İnsanlar kendi yapmadıklarını bile kendileri yapmış gibi gösterip takdir alabiliyorken siz niye başarılarınızla övünmüyorsunuz?

• Yaptığınız işin karşılığını istemek ayıp değil hiçbir zaman. Bunun için hiç kimseden çekinmenize veya kendinizi küçük görmenize gerek yok. Eğer maddi karşılığı olan bir iş yapıyorsanız karşınızdakinden bunun tam olarak değerini isteyin. Hem de hiç dolandırmadan direk söyleyin ki yaptığınız işin kıymeti bilinsin.

• Başkalarını mutlu edebilmek veya kırmamak adına söylemediğiniz hayırlar günün birinde başınızı fena şekilde ağrıtabilir. Dolup dolup taşmaktansa en başından bu yana karşınızdakine hayır demeyi becerebilirseniz başınız daha az ağrır.

• Yardıma ihtiyacınız olduğunda her işi kendiniz yapmaya kalkmayın. Yardım isteyin. Bir elin nesi iki elin sesi var diye boşuna söylememişler. Kendinizi yardım istediğinizde düşkün ve mağdur gibi hissetmeyin. Yardım istediğiniz kişi de günün birinde sizden farklı bir şekilde yardım talep edebilir. Unutmayın, her şey herkesin başına gelebilir ve birlikten kuvvet doğar.

Kendinizi bunları yapabildiğinizde daha özgür ve daha rahat hissedeceğinize emin olabilirsiniz. Rahatlık ve özgürlük duyguları ise insana mutluluğu hissettiren en derin duygular arasındadır.

Hiç yorum yok