Reklam Alanı

İnternetten Para Kazanmanın Yolları Nelerdir

İnternetten Para Kazanmanın Yolları Nelerdir.
Yıllardır internet üzerinden para kazanmak hevesi bin bir araştırmalar yaparak yola çıkan bir sürü insan ve bir sürü hayal kırıklıkları var. Biz sizlere bugün, anket doldur para kazan, üye getir para kazan, reklam izle para kazan gibi saçma sapan yollar ile para kazanma taktiklerini size sunmayacağız.

Bu vaadleri veren sistemler ve kazandırdığı, daha doğrusu kazandırmadığı paraları hemen hemen herkes tecrübe etmiştir. Bugün gerçek bir internetten para kazanma yöntemi ile karşınızdayız.
Çünkü bu yöntem tamamen Google garantisinde..

Yeni çağın getirdiği yenilikler ve insanların talebi doğrultusunda yeni furyalar başlamış ve bu akımlar yatırımcılar tarafından ciddi bir şekilde kazanca dönüştürülmüştür.

Bilindiği üzere Google, yıllar önce Youtube'yi satın alarak internet üzerinde ki en büyük video barındırma sitesi yükünün altına girmiştir. Bu yükün altından da kalktığı aşikar. Google'nin web site sahipleri için para kazandırma kolu olan Adsense, artık Youtube'ye entegre olarak çalışabiliyor ve Youtube kullanıcıları Adsense sayesinde yükledikleri videolardan para kazanabiliyorlar.

Hemde bu rakamlar ciddi boyutlara ulaşabiliyor!

Youtube üzerinde ilgi çekici bir kanalınız var ise emin olun artık çalışmanıza bile gerek kalmayacak. Youtube'ye yüklediğiniz reklamların üzerinde çıkan reklamlar, video aralarında giren reklamlar tıklandıkça size para kazandıracak. İlk olarak Youtube üzerinde bir kanal oluşturup özgün videolarınızı yükleyebilirsiniz. Sonrasında Youtube üzerinde "Ayarlar" bölümünde "Para Kazanma" yı aktif ettiğinizde para kazanmaya başlayabilirsiniz. Siz para kazanmayı aktif ettiğinizde ilk olarak başvurunuz alınacak ve Youtube tarafından kanalınız kontrol edildikten sonra onaylanacaktır.

Peki ilgi çekici ne tür videolar çekebilirsiniz ?

Çekeceğiniz videolar tamamen size kalmış. Youtube kanallarında uzun uzun dolaşıp insanların en çok hangi videolara ilgi gösterdiğini analiz edebilirsiniz. Ayrıca bu videolar hobileriniz olabilir.

Örneğin ;

Yemek yapmayı çok seven biriyseniz, yemek yaparken videolarını çekin ve insanlar ile tarifini paylaşın.

Çok seyehat eden biriyseniz, gittiğiniz yerleri tanıtan bir video çekin ve paylaşın.

Her hangi bir şeyin teknik konusunda çok bilgiliyseniz teknik bilgiler veren videolar çekin.

Öğretmen iseniz eğitici videolar, doktor iseniz sağlık ile ilgili sorular cevaplayan videolar çekin.

Her hangi bir el işleri gibi ufak hobileriniz dahi varsa onları bile paylaşabilirsiniz.

Güzellik ve makyaj işiniz ise makyaj önerileri veren uygulamalı videolar çekin.

Kısacası bildiğiniz herşeyi başkaları ile paylaşacak videolar çekin. Çünkü interten insanlar genelde hep bilgi arar, bilgi paylaştıkça çoğalır ve artık çoğaldıkça kazandırır..

Ayrıca güzel olan şey ise bu videolar size belirli bir zaman değil her zaman kazandırır. Mesela şimdi paylaşacağınız bir video bir ay boyunca hiç izlenmeyebilir, ancak hevesiniz kaçmasın sakın, diğer bir ay atacağınız videonun daha ilgi çekici olması demek, sizin geçmişteki videolarınızında izlenme şansını kat kat artıracaktır.

Ne kadar video o kadar para.

Peki bu işten ne kadar kazanırım ?

Aslında bu işte bir çok insana küçük gibi gelen, ancak işin aslında çok büyük paralar yatan bir gizem vardır. Sabır çok önemlidir ve sabırla haftada bir, günde bir yada ayda bir hiç yılmadan video atmak çok şeyi değiştirir.

Kazanacağınız miktarı örnekleyecek olursak, insanların reklamlara tıklamaları düşük bir olasılık ve tıklama başı kazanç düşüktür, bu kazançlar kuruşlar ile ifade edilir ancak Youtube'de milyonlarca insanın olduğunu varsayarsak çok kazanmanız büyük bir ihtimal. Gelin şimdi Youtube ile internetten para kazanmayı rakamlar ile sizlere ifade edelim.

Ortalamayı en düşük olarak baz alıyoruz ve bir videonun 1.000 izlenmesinden yalnızca 1 TL'cik kazanacağını söylüyoruz.

Rakam çok düşük geldi değil mi ?

Gelin birde şuradan bakalım. Aşağıda ki video, sizler gibi yalnızca videolar hazırlayıp kanalında yayınlayan bir kişiye ait ve bu video şuan itibari ile tam tamına "2.489.566" kez görüntülenmiş.
 
Ortalama 1.000 kişiden 1 TL kazanan bu kişi, sizce 2.489.566 kişiden kaç tl kazanmış ? Tam tamına 2.500 TL'ye yakın bir tutar gelir elde etmiştir. Biraz alçak gönüllü olsak bile 2.000 TL, vazgeçtik 1.500 TL kazansın. Yinede 1 video için sizce az bir rakam mı ?

Burada önemli olan bilmeniz gereken 1 video değil atacağınız her video size kazandıracak. Bu yüzden atacağınız videolar her ne kadar aranma ve izlenmesi yüksek ihtimali olursa bir o kadar çok kazanma şansınız olacaktır. Ayrıca bu videoların size yalnızca bir kez değil, video yayında kaldığı ve izlendiği sürece para kazanacağınızı unutmayın.

Ek olarak unutmayalım, Youtube'nin para kazanma konusunda bazı kuralları var.

Örneğin siyasi videolar, telif haklarını ihlal eden videolar, size ait olmayan başka yerlerden indirip indirip yüklediğiniz videolardan para kazanamazsını, kazansanız bile hesabınız kapatılacaktır.

Bunlar gibi daha bir çok kural var buraya tıklayarak bu kurallar ile ilgili detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Kısacası Youtube, internetten üzerinden para kazanmak için, gerçekten çok müthiş bir yol.

Hiç yorum yok