Reklam Alanı

Facebook Marketplace nedir ?

Facebook Marketplace nedir ? Facebook 2.el eşya satışı nasıl yapılır ?
Dünyanın en büyük en çok tercih edilen Sosyal Medya sitelerinden biri olan Facebook, bir çok yeniliğe imza atmaya devam ediyor. Facebook, uzun zamandır test ettiği 2.el ürün satış sayfasını hazırlamaya devam ediyor. Facebook Marketplace ismi ile gelecek olan bu özellik ile artık kendi 2.el eşyalarınızı başkalarına satabileceksiniz.

Facebook Marketplace nedir ?

Facebook, geliştireceği bu özellik ile Facebook kullanıcılarına alım-satım konusunda büyük kolaylık sağlıyor. Şu an hali hazırda gruplarda yer alan satış özelliği tam gelişmiş değildi. Ancak bu özellik ile artık satıcılar kolayca eşyalarını satabilecek, dilerse o kişi ile Messenger üzerinden iletişime geçebilecek ve pazarlık yapabilecek.

Facebook 2.el eşya satışı nasıl yapılır ?

Henüz bazı ülkelere sunulan bu özellik kısa süre sonra ülkemize de gelecektir. Bu özellik geldiğinde yapmanız gerekenler oldukça basit olacak. Tıpkı diğer 2.el eşya ürün satma uygulamaları gibi.

İlk olarak satmak istediğiniz ürünün fotoğrafını çekin ve yükleyin.

Ardından ürün ismi, açıklaması ve tabi ki de fiyat bilgisini giriniz. Konum ve kategori gibi bilgilerinizi girdikten sonra gönderinizi yayınlayın. Ancak bu özellik yayınlandıktan sonra ödeme sistemi Facebook’a bağlı olmayacak. Yani ödeme sistemini satıcı ile havale, eft veya elden ödeme şeklinde yapabilirsiniz. İlerde Facebook bünyesinden ödeme yapma özelliği gelebileceği belirtiliyor.

Facebook, çevresinde gördüğü tüm uygulamaların özelliklerini kendisinde denemeye devam ediyor. Ülkemizde de son yıllarda popüler olan Letgo gibi servislerde belki Facebook’a, Facebook Marketplace konusunda yol gösterici olmuştur.

Hiç yorum yok